28 september - äppelpaj

Vi har två jättefina äppelträd på tomten som bara står där så jag tyckte det var dags att göra något med dem. Det blev äppelpaj! Använde inte direkt något recept, bara blandade ihop lite alltmöjligt. Har inte smakat än men den luktar fantastiskt.Nikon D300S, 35mm f/1,8

27 september - oväder

Påväg hem från landet förra veckan, solen sken och himlen var fantastisk.24 september - förfest!

Förfest hemma hos mig!19 september - kantareller

Idag var jag och mamma ute och plockade både vanliga kantarellisar och trattkantarellisar. Superfina! Mamma, som har svampögon och ser alla svampar på en gång, fick gå först och sen gick jag efter och plockade vad hon hade hittat. När vi kom hem med vår fångst rensade jag allihop och hade till slut så mycket skit under naglarna att jag var tvungen att klippa av dem. Det är vad jag kallar för ett ordentligt svampplock!
Ikväll blir det trantarellsmörgås (trantareller = både trattkantareller och kantareller) och valvaka med hela familjen!


Nikon D300S, 35mm f/1,8

18 september - ännu mer flugsvamp

Nikon D300S, 35mm f/1,8

18 september - flugsvamp

Mina älskade flugsvampar har äntligen kommit på besök.Nikon D300S, 35mm f/1,8

17 september - trattkantareller

Igår kom vi till landet! Hur mysigt som helst. Älskar hösten här ute. Så idag efter frukost tog jag med mig en plastkasse och gick ut i skogen för att plocka trattkantareller. Det fanns massor! Tyvärr var de lite för små, men det hindrade mig inte. Lämnade kvar en hel del som jag kan plocka imorgon eller på söndag, då de är lite större.
Det här fick jag ihop iaf:Nikon D300S, 35mm f/1,8

16 september - Vassunda

Här kommer två bilder från förra veckan! Lilla Max och en jättefin häst.Nikon D300S, 35mm f/1,8

14 september - höstens fina

Åh, det är underbart ute idag. Det blåser nästan storm och jag älskar när det blåser. Sitter med balkongdörren vidöppen in till mitt rum.
Det märkt att äpplena på våra träd börjar bli klara nu. De är stora och fina och ramlar ner av bara en vindpust. Mysigt! Tyvärr är jag allergisk, men de är ju fina att fotografera i alla fall. Har två svampbilder från i söndags också som jag inte hunnit ladda upp än.
Nikon D300S, 35mm f/1,8

13 september - lilla Meja

Här kommer lite fler bilder på lilla Meja från i onsdags!

Nikon D300S, 35mm f/1,8

12 september - en dag på tomten

Eftersom vi ska bygga ut gäststugan här på landet nästa år så var vi ute och tittade var tomtgränserna gick! Visste egentligen inte att vår tomt gick så långt ut i skogen. Hursomhelst så fanns det väldigt fina svampar där. Och innan jag gick in fann vi en liten bebispadda också.

Nikon D300S, 35mm f/1,8

11 september - höstigt och mysigt

Började dagen med en skogspromenad och plockade säkert en liter lingon! Tycker inte om lingon egentligen, men det var roligt att plocka. Sen tog mamma och jag bilen och gav oss iväg och shoppade/handlade ett tag. Fick byxor av mamma!
När vi kom hem tog vi upp näst sista omgången av potatis (de godaste och framför allt VACKRASTE potatisarna). Efter det byggde vi en redig gunga eftersom den gamla var möglig och helt enkelt totaltrasig. Nu ska vi laga mat, äta chips och dricka drink.

Nikon D300S, 35mm f/1,8

10 september - blåbär och lingon

Täckte mig själv av två liter myggspray (mitt hår är fräscht nu), satte på mig pappas gamla stövlar, tog nya bärplockaren i handen och begav mig ut på tomten för att plocka bär. Det blev två omgångar och lite blandat kompott! Det helt sanslöst fort att plocka med bärplockare. Supermys.Nikon D300S, 35mm f/1,8

09 september - Meja

Här kommer ännu en bild på lilla Meja! Samt två bilder till från igår.
Nikon D300S, 35mm f/1,8
(fotar ju bara med 1,8, love it.)

08 september - Meja

Idag var jag och mamma och hälsade på mammas jobbarkompis och hennes lilla bebisflicka! Jag hade självklart kameran med mig. Blir nog ganska mycket bilder på fyra veckor gamla Meja nu några dagar!Nikon D300S, 35mm f/1,8

07 september - makroner

Idag fyller min lilla kisse år så jag firade genom att baka makroner! Även kissen tyckte att de var goda när jag gick ut och fotograferade dem på gräsmattan.


05 september - promenad till hamnen

Jag, mamma och morfar gick ut på en liten promenix ner till hamnen. Det var perfekt fotoväder och inte vidare kallt så jag var mycket nöjd! På väg hem från hamnen hittade vi även ett monster. Jag pratade snällt med det och sa åt det att sitta still medan jag fotograferade. Jag lyckades ta ett kort fort som fan och sprang sedan där ifrån. Face your fears, nivet.

Nikon D300S, 35mm f/1,8

04 september - höstigt

Gick ut på några till fotopromenader på tomten! Det är så galet fint här, kan fotografera för evigt.
Enda problemet är väl att myggorna är framme nu. Tack för det, moder jord. Myggor älskar mig och jag har fått typ fem bett på händerna, sju på armarna, två på benen, tre på fötterna och ett HÄRLIGT på min kind. Tydligen har de blivit immuna mot myggmedel också. :)
Nikon D300S, 35mm f/1,8

04 september - potatis

Gud vilken fin dag. Helt underbart höstväder. Idag gick vi ut efter frukosten och plockade upp potatis samt kantareller! Håkan fick också gå ut utan koppel för första gången på underfär tio veckor!

Nikon D300S, 35mm f/1,8

03 september - blåbär och svamp

Igår kväll kom vi ut till sommarstugan och det är galet fint här! Solen sken, gräset var grönt, blåbären har bara växt ÄNNU mer och svamparna har börjat ploppa upp lite här och var.Nikon D300S, 35mm f/1,8

02 september - orkidé

Var på Ikea för tredje gången på två dagar och vi köpte sammanlagt TIO nya orkidéer (49kr/styck, galet).Nikon D300S, 35mm f/1,8

01 september - Håkan i mattan

Jag och min kära mor var på Ikea och köpte nya mattor. Någon uppskattade när vi rullade ihop de gamla!Nikon D300S, 35mm f/1,8