30 september - matbilder

Vår klass drog ner på stan för att gå på någon utställning, men jag och Sara sitter ensamma kvar i den stora datorsalen eftersom vi ska på elevrådsmöte om en halvtimme. Men det är trevligt, vi lyssnar på Kent från båda datorerna. Samma låt samtidigt fast en på svenska och en på engelska. JA SHIT VAD KUL DET ÄR.
Redigerade några matbilder nyss också, kan visa två!
.
Nu ska vi göra oss redo för mötet!
Pusshej!

29 september - makroner

Bakning + matfotografering med Hank! Tusen stora tackkramar för hjälpen! Man behöver en sån pudding som Hanna att titta på medan man bakar också, eller hur?
xx

27 september - Håkan och jag

Det är så jävla värt att ha en katt! Så fort det kommer in någon äcklig nattfjäril eller harkrank i huset ropar jag bara på katten, han kommer springande, sen pekar jag bara och säger/skriker "HÅKAN, DÖDA!!!" och två sekunder senare är insekten uppäten. Det är så rysligt effektivt! Insektsdödandet lär ju vara det bästa med att ha en katt.
Sen är de rätt söta också.

 

Nu ska Håkan och jag titta på Gilmore Girls. Eller ja, jag ska titta och Håkan ska snarka vidare i min stol.

Pusshej!


20 september - Linnea

Före och efter!
Framför allt håret blev den stora förbättringen i den här bilden. Jag fyllde i och plattade till osv. Likadant med ögonbrynen. Sen har jag tagit bort orenheter i hyn osv.
Här var det mest ansiktet jag fintrimmade. Lägg märke till läppar, påsar under ögonen och utjämning av ögonbrynen.

19 september - Linnea

Nu är vi klara med första sessionen! Håret var jätteroligt att fixa till. Nea hade lockat det innan hon kom hit, sen satte vi bara upp det i en hög toffs. Efter det la jag till lockade löshårsbitar (använda och oanvända) och sen tuperade jag hela skiten och hade i mer spray än vad som är nyttigt. Tadaa!
Vi hittade en bra plats rätt snabbt. Vi var på väg mot vår gamla skola för att fotografera när jag kom på att vi skulle gå till Täljstenen istället. Så fort vi kom in där blev jag nöjd med stället och så började vi bara fotografera!
Här kommer favoritbilderna.
.
Inställningar: f/6.3, 1/80 s, ISO 320
Utrustning: Nikon D80, AF-S Nikkor 18-135mm 1:3.5-5.6G

© Malin Bolmstedt

17 september - religion

Religion är så intressant! Jag satt hela lektionen idag och var 100% intresserad och skulle kunna sitta hur länge som helst och lyssna på min lärares miljontals retoriska frågor och svar. Vi tittade även på en faktafilm och jag blev nästan ledsen när den var slut för att jag bara ville veta mer. Mitt huvud bara bubblade av frågor och tankar kring judendomen. När vi återvände till våra platser efter vår lilla rast låg det en bibel på våra platser och jag sa att "tänk vad härligt det vore om det alltid låg en bibel vid ens bord när man kom tillbaka" varpå min lärare svarade "ja, precis! ..men kanske lite läskigt också". Sen läste vi lite ur bibeln och funderade kring moraliska frågor. Tyvärr hann jag inte besvara frågorna eftersom jag inte slutade läsa där vi skulle sluta för att jag tyckte det var för intressant för det. Just då var jag inne på allt som judar får och inte får äta. Så jäkla detaljerat och helt utan motiveringar, vem kom på allt det där egentligen? Sen kom jag in på offer och funderade på om riktigt fundamentalistiska judar fortfarande offrar lamm x antal dagar efter att de fått barn? Min lärare svarade nej, men hade egentligen inget svar på varför. Spännande, hur som helst.
För en stund sen plockade jag upp min mormors morfars gamla bibel från 1892 och läste lite, men slutade ganska snabbt eftersom den gamla svenskan är så jobbig att läsa. Men kan ju dra gamla testamentets klassiska början:
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Och jorden var öde och tom, och mörker var på djupet, och Guds Ande sväfvade öfver vattnet. Och Gud sade: Varde ljus! Och det vardt ljus. Och Gud såg ljuset, att det var godt.

Om nu någon tvivlar, så vill jag bara tillägga att jag är ateist på hög nivå. Men religion är, för mig, otroligt intressant.

När jag kom hem tittade jag på en jätteintressant dokumentär på ettan om himbafolket. Det var en irländsk kvinna som var där med sitt tv-team och skulle leva som en himbakvinna i typ en månad. Sjukt intressant dokumentär. Samtidigt som föräldrarna släpade iväg sin 12-åriga dotter gråtande för att tvinga henne gifta sig med en man hon aldrig träffat så tyckte man om dem. De är människor som lever helt utan problem. De klagar inte ens över att de ibland varken har tillgång till mat eller vatten på flera dagar och de vet att de skulle kunna svälta ihjäl inom en snar framtid. De vill inte ändra på hur de lever och de är glada och tacksamma för det de får. De bryr sig inte om hur de ser ut utan det är insidan som räknas, och det är, till skillnad från oss som bor här, ingenting de bara säger.
Helt makalösa människor. SJUKT INTRESSANT DOKUMENTÄR.

Men nu ska jag titta på nya top model,
xx!


17 september - reklambild

Nu sitter jag på digitalbildlektionen och läser ett hav av bloggar jag följer. Hur mysigt som helst! Vi har inte gjort så mycket den här lektionen, jag har extraredigerat två bilder som ska sättas upp i korridoren här i fotodelen av vår skola och det är väl det! Bilderna har ni redan sett, det var äggbilderna som vi tog för några veckor sen. Känns bra att vi inte behövde hänga upp bilderna från senaste uppgiften för den blev jag missnöjd med. I alla fall en av bilderna. Bild nummer två kan jag visserligen visa, uppgiften var att ta ett reklamfoto för någon slags textil och förmedla en behaglig känsla. Jag fotograferade min mormor i min sjal!
.
Visst är hon söt? :)
.
Nu är det snart lunch. Fiskpanetter och potatis. Får väl vara glad att vi bara får det EN gång den här veckan! Sen har vi religion och efter det webbdesign. Ser mest fram emot religionen, det är ju en lektion man inte vill missa. Både för att den är rolig och för att jag anser att det är en av våra "viktiga" lektioner.
Men nu ska vi gå och äta,
pusshej!

12 september - Eva

Vår älskade granne och vän till familjen fick en stor hjärnblödning den sista augusti och har legat på sjukhus sen dess. Hon vet inte vem hon är, hon har glömt bort hur man talar, närminnet är helt borta och hon är förlamad på hela högra sidan av kroppen och ansiktet. De har väntat med att operera, eftersom blödningen sitter på ett så krångligt ställe så att det skulle vara oerhört riskfyllt men idag har hon blivit så mycket sämre att de är säkra på att hon kommer att dö om de inte opererar. Som jag har förstått kommer hon att dö utan operationen och antagligen att dö med operationen. Jag antar att vi får veta mer senare idag.
Det är så jävla förskräckligt hur någon kan gå från frisk och glad till yr och trött på två sekunder, och sen kommer ingenting bli detsamma igen. Även om hon skulle överleva så skulle hon antagligen aldrig bli sig själv igen. Det känns så overkligt.